🌿 #BaharKampanyasi Başladı️ 🌿
Menü
Kapat
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kapat
Sepetim
Halı temizliği ve bakımı ile ilgili öneriler
28.09.2021

Halı temizliği ve bakımı ile ilgili öneriler

Süpürme:

Bugünkü elektrikli süpürgelerin çoğu, parke zeminlerde ve duvardan duvara halılarda yüksek güçlü emiş için tasarlanmıştır. Bu nedenle, normal bir ortamda alan halılarıyla kullanım için genellikle çok aşındırıcıdırlar.

Süpürgenizin el tipi aparatını (varsa) kullanın veya kullanabileceğiniz en düşük ayarı seçin.

Elde tutulan bir aparat kullanmıyorsanız ve süpürgenizde fırça  varsa, çıkarın ve mümkün olduğunca yukarı kaldırın. Dikkatlice vakumlayın. Fırça son derece önemlidir çünkü fırça halının sırtından lifleri çıkarabilir ve / veya yüzeyde tüylenmeye neden olabilir.

Vakumlama işleminden sonra kutuyu veya torbayı halı elyafı açısından kontrol edin. Tüm halılarda dökülme normal olmakla birlikte, süpürge torbasını dolduran çok miktarda lif, vakumlamanın çok agresif bir şekilde yapıldığının bir göstergesidir. Ayarlarınızı buna göre yapın.

Halıların üzerindeki saçakları / püskülleri veya tırtıklı (bağlı) kenarları süpürmekten kaçının. Bu, bu kenarlarda yıpranmayı veya diğer tahribatları önlemeye yardımcı olacaktır.

Mümkün olduğunca çok kir kaldırmak için bir yandan diğer yana vakumlayın.

  Leke temizleme:Özellikle dökülen sıvı maddeler temiz beyaz bir bezle derhal fazlası alınmalıdır. Ovalamayın. Bir döküntünün halıda emilmesine izin vermek, lekenin daha sonra temizlenmesini zorlaştıracaktır ve sürtünme, lekeyi halının yüzeyine daha derine itecektir.

Her zaman göze çarpmayan bir alana az miktarda ürün uygulayarak temizlenecek yüzeyin uyumluluğunu ve renk haslığını test edin.Gevşek veya kuru kirleri temizledikten ve ıslak lekeleri temiz bir bez veya süngerle temizledikten sonra kirli alana halı/ kilim temizleyici uygulayın.

Halı Temizleyicisinin liflere nüfuz etmesi ve kiri /lekeyi gevşetmesi için 1 ila 5 dakika beklemesine izin verin.Fazla ürünü yüzeyden temiz bir bez veya süngerle temizleyin ve halıyı yumuşakça silin.Bölgenin 15 ila 30 dakika kurumasını bekleyin.İnatçı lekeler için, temizleme işlemini tekrarlamak ve / veya uygulama sırasında alanı yumuşak bir şekilde fırçalamak gerekebilir.

Düzenli ev bakımı dışında, profesyonel temizlik yapmanızı şiddetle tavsiye ederiz. Halılarınızın yeni görünmesini sağlamak için yılda en az bir kez profesyonel bir temizleyiciye götürülmelidir. 

Koruma:Halınızı kaldırıp depoya koymayı düşünüyorsanız, uygun depolama yerini dikkate almanız önemlidir. Bodrum veya çatı katı, genel depolama ihtiyaçlarınız için harika bir alan gibi görünse de, bu odalar evin geri kalanından daha fazla nem çekmeye eğilimlidir. 

- Halınızı temizleyin. Depolamadan önce halıyı profesyonel bir temizleyiciye götürmek, maksimum kir ve diğer kirletici maddelerin temizlenmesini sağlayacaktır.

- Halınızı yerleştirmeyi planladığınız alanı iyice temizleyin. İlk temizlemeden sonra, periyodik olarak alanın temizliğine özen gösterin. Halıyı sıkıca yuvarlayın, içe doğru sarın.

- Halınızı kağıda ya da kullanmadığınız eski perde veya çarşafa  sarabilirsiniz ve zemine doğrudan temas etmeyen bir rafta veya başka bir yüzeyde saklayın.

- Halının üzerine ağır nesneler koymayın. Bu, halıda kalıcı kırışmalara ve diğer geri dönüşü olmayan hasarlara neden olabilir. 

Blog Son Eklenenler
Halı Ölçüsü Alırken Metrekare Hesaplama

Halı Ölçüsü Alırken Metrekare Hesaplama

Halı ölçüsü alırken ve metrekare hesaplama yaparken, ölçü birimlerini doğru bir şekilde kullanmak önemlidir.

Devamını Oku
27.02.2024
Ev Dekorasyonunda Vintage Desenli Halı kullanımına 12 Öneri

Ev Dekorasyonunda Vintage Desenli Halı kullanımına 12 Öneri

Ev dekorasyonu, kişiliğinizi ve tarzınızı yansıtan unsurlarla dolu olmalıdır. Bu unsurların arasında, mekanı tamamlayan ve karakter katan vintage halılar da önemli bir yer tutar. Eski dönemlerden günümüze kadar gelen bu halılar, sıcaklıkları ve benzersiz desenleriyle evinize zarif bir dokunuş katar. İşte ev dekorasyonunda vintage halıları kullanmanın 12 yaratıcı yolu:

Devamını Oku
20.02.2024
Modern Ev Dekorasyonunda Trend Halı Modelleri ve Stil İpuçları

Modern Ev Dekorasyonunda Trend Halı Modelleri ve Stil İpuçları

Ev dekorasyonunda halılar, odaların atmosferini tamamlayan ve tarzınızı yansıtan önemli bir unsurdur. Modern evlerde ise halı seçimi, minimalist ve çağdaş tasarımlarla uyumlu olmalıdır. Peki, modern evler için en trend halı modelleri nelerdir ve bunları nasıl kullanabilirsiniz?  

Devamını Oku
20.02.2024
Metre olmadan halı ölçüsü nasıl alınır ?

Metre olmadan halı ölçüsü nasıl alınır ?

Bu yazımızda evinizde herhangi bir ölçüm aleti olmadan halınızı sereceğiniz yerin ölçüsünü nasıl alabileceğinizden bahsedeceğiz.

Devamını Oku
16.02.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.